menusearch
nedayekatul.ir

«عاطفه برزعلی» پدیده ورزش مچ اندازی استان گلستان

جستجو
۱۴۰۲/۴/۳ شنبه
(1)
(0)
«عاطفه برزعلی» پدیده ورزش مچ اندازی استان گلستان
«عاطفه برزعلی» پدیده ورزش مچ اندازی استان گلستان

به گزارش ندای کتول، داشتن فعالیت های ورزشی در روز علاوه بر تامین سلامت جسم، انرژی و تقویت جسمانی به لحاظ اجتماعی و توسعه فردی نیز دارای جایگاه قابل اعتنایی است. اعتماد به نفس، سلامت تن و روان، ایجاد شادی و نشاط، کاهش افسردگی و اضطراب، تقویت حافظه و ... برخی از مزایای اجتماعی فعالیت های اجتماعی محسوب می‌شوند. ورزش تنها مختص مردان نیست و امروز دختران و زنان نیز پا به پای مردان در عرصه های ورزشی آموزشگاهی، همگانی و قهرمانی فعال هستند و کسب مقام های متعدد بانوان در عرصه های بین المللی موید این مطلب است.

 زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند و محور خانواده محسوب می‌شوند و سلامت و شادابی آنها در بهبود کیفیت سایر اعضای خانواده تاثیر مستقیم دارد. ورزش یکی از مهمترین راهبردهایی است که به زنان کمک می‌کند تا ضمن شرکت در فعالیتهای ورزشی، وظایف مادری را بهتر انجام دهند و فرزندان بهتری را تعلیم و تربیت دهند و نسل سالمتری به جامعه تحویل دهند.

در حقیقت قدرت فیزیکی که از طریق مشارکت ورزشی به دست می‌آید، ‌با تناسب اندام و سلامتی همراه است و زنانی که سلامت فیزیکی و روانی خود را کنترل می‌کنند، کمتر احساس آسیب‌پذیری و ضعف خواهند داشت.

بر همین پیوست چند سالی است که توسعه ورزش بانوان در دستور کار قرار گرفته است و با برنامه ریزی های انجام شده مقدمات حضور پر رنگ تر زنان در عرصه های ورزشی فراهم شده است.

در استان گلستان نیز همپای سایر استان ها در امر فعالیت های ورزشی بانوان رونق پیدا کرده است و هر از گاهی شاهد حضور بانوان گلستانی در عرصه های مختلف ملی و بین المللی هستیم. «عاطفه برزعلی» یکی از این ورزشکاران نوجوان و آینده دار استان گلستان است که نه تنها مچ بسیاری از محدودیت ها را خوابانده است، بلکه در میدان ورزشی هم در خواباندن مچ رقبا حرف هایی زیادی برای گفتن دارد و تاکنون موفق به کسب چندین مقام کشوری در مسابقات مچ اندازی شده است. جالب اینکه او از سال 1401 این ورزش را آغاز کرده است و در همین مدت کوتاه موفق شد 6 عنوان قهرمانی و نائب قهرمانی در سطح استانی و ملی به دست بیاورد.

برزعلی متولد مهرماه سال 1386 است و در مقطع دبیرستان مشغول به تحصیل است. با فاطمه به گفتگو نشستیم و از او درباره این ورزش و راه طولانی که در پیش دارد پرسیدیم:

ورزش را از چه سالی آغاز کردید؟

از سال 1396 وقتی ده سال داشتم والیبال را شروع کردم ولی از سال 1401 وارد رشته مچ‌اندازی شدم و فکر می‌کنم در این رشته موفق تر عمل کنم.

چطور با رشته مچ اندازی آشنا شدید؟ این رشته تقریباً برای آقایان هم نا شناخته است.

بله همین طور است. ورزش مچ اندازی مثل فوتبال و والیبال نیست و تقریباً ناشناخته است. من از چند سال قبل متوجه قدرت مچم شده بودم و با هم سن‌های خودم و بعضی وقت‌ها با بزرگتر از خودم هم مچ می‌ا‌نداختم، تقریبا همیشه برنده می‌شدم. در ادامه با توصیه مربیان شهرستان علاقه مند به این ورزش شدم و قصد دارم آن را به صورت حرفه ای دنبال کنم.

تا به امروز در چه مسابقاتی شرکت کردید و چه عناوینی رو به دست آوردید؟

در سال 1401 در دو دوره مسابقات کشوری و دو دوره مسابقات استانی شرکت کردم و در هر چهار دوره مدال کسب کردم. اولین مسابقاتی که شرکت کردم در شهرستان گرگان و مسابقات استانی بود که در تیرماه سال گذشته برگزار شد و مدال طلای دست چپ رو کسب کردم. مسابقات بعدی مرحله کشوری در سرعین اردبیل در مرداد همین سال طلای دست چپ رو کسب کردم. در مسابقات استانی در شهرستان گالیکش که در دی ماه 1401 برگزار شد علاوه بر طلای دست چپ نقره دست راست را نیز به دست آوردم. و در آخرین مسابقات که در اسفند برگزار شد نیز در سنندج استان کردستان طلای دست چپ و نقره دست راست را کسب کردم. در مجموع 4 طلا و 2 نقره به دست آوردم.

وضعیت مچ اندازی در سطح استان چگونه است؟

خیلی ورزش شناخته‌ شده‌ای خصوصا برای دخترها نیست و حقیقتا توجه‌ای به آن نمی‌شود. اما حقیقت امر این است که اگر می‌خواهیم برای آینده ورزش استان برنامه ریزی کنیم باید همه ورزش ها را در یابیم و با استعداد یابی سعی کنیم ورزشکاران مستعد را شناسایی و از آنها حمایت کنیم.

در ماه‌های آینده در چه مسابقاتی شرکت خواهید کرد؟

ان‌شاءالله در تیر امسال مسابقات استانی در پیش خواهد بود که شرکت خواهم کرد.

مسابقات مچ اندازی بانوان در چه وزن‌هایی برگزار می‌شود؟

مسابقات در رده سنی برگزار می‌شود به صورت نوجوان، جوان، امید، بزرگسال و پیشکسوت.

شما با چه دستی مچ می‌اندازید؟

دست اصلی من چپ است اما با دست راست هم می‌توانم مچ‌اندازی کنم.

برای مچ اندازی چه تمریناتی را انجام می‌دهید؟

بیشتر تمرینات بدنسازی و کار با مچ که این کار نیازمند دقت و مهارت است و اگر افراد سعی کنند بدون تمرین یا حتی گرم کردن اقدام به مچ اندازی کنند، آسیب جدی ببیند.

امکانات ورزشی شهرستان علی آبادکتول برای رشته مچ اندازی چطور است؟

به نظر امکانات خوبی داریم. اما جای افزایش امکانات وجود دارد.

ورزش به درس شما لطمه‌ای وارد نکرده است؟

نه حقیقتاَ، اهل درس و مطالعه هستم. ورزش نه تنها با درس خواندن منافات ندارد بلکه باعث می‌شود تمرکز و اعتماد به نفس بالا برود و در میزان یادگیری مطالب تاثیر مثبت دارد.

رویای شما در این رشته چیست؟

رسیدن به تیم ملی و شرکت در مسابقات آسیایی و جهانی. دوست دارم با تلاش نام این رشته بر سر زبان‌ها باشد و بانوان ورزشکار بیش از این دیده شوند و ورزش استان را به جایگاه های مهم در ایران و دنیا برسانیم.

این رشته را به کسی هم پیشنهاد می‌دهید؟

همه باید ورزش کنند ولی افرادی که دارای مچ و ساعد قوی هستند می‌توانند این رشته را امتحان کنند و در تست های استعداد یابی این رشته شرکت کنند و اگر موفق بودند، حتماً این رشته را به صورت جدی و حتی حرفه ای دنبال کنند.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
بستن
دیگر باز نشو!