سخن در باب اهمیت ورزش و نقش آن در توسعه اجتماعی، اقتصادی، سلامت و ... بسیار است و این اهمیت ذاتی بر هیچکس پوشیده نیست. با وجود آگاهی بیشتر مردم از اثرات مثبت ورزش، گرایش به ورزش به کندی صورت میپذیرد و قابل مقایسه با ورزش در دهه ها گذشته نیست.
ورزش در گذشته تعریف چندان گسترده و پیچیده ای نداشت و به دلیل نداشتن پیچیدگی های امروزی، تعداد ورزشکاران در گذشته به مراتب بیشتر از عصر کنونی بود.
میل باستانی در بسیاری خانه همدم میانسالان بود و 4 تکه آجر گری و یک توپ پلاستیکی در کوچه ها هم همراه و یاور همیشگی نوجوانان ...
به همین اعتبار ورزش محلات در آن دوران نقش بسیار مهمی در ارتقای سلامت جسمی و روانی جامعه ایفا میکرد. این ورزشها، با فراهم آوردن فرصتی برای فعالیت بدنی منظم و دسترسی آسان به امکانات ورزشی در نزدیکی محل سکونت، به کاهش کمتحرکی و بیماریهای ناشی از آن کمک میکردند و شور و حال ناشی از رقابت هم محله ای هم وصف ناپذیر بود. ورزش محلات علاوه بر تقویت روابط اجتماعی و ایجاد حس تعلق به جامعه، به شناسایی و پرورش استعدادهای ورزشی نیز منجر میشد. در نهایت، سرمایهگذاری در ورزش محلات، سرمایهگذاری در سلامت و شادابی جامعه بود و مورد توجه بسیاری قرار داشت.
تعدد زمین های خاکی و برگزاری مسابقات و جام های محلات نیز موید همین بی تکلف بودن ورزش در چند دهه قبل بود. اما به مرور با توسعه علوم مختلف و دلایلی اقتصادی و اجتماعی و تغییر سبک و ذائقه مردم، ورزش کردن هم کم کم شکل و رویه خاصی پیدا کرد.
امروز باید برای ورزش به باشگاه مراجعه کرد؛ برای ثبت نام در باشگاه باید بیمه شد؛ برای فوتبال باید بدنسازی کرد؛ برای بدنسازی باید مکمل مورد تائید وزارت بهداشت خورد و هزار یک داستان دیگر ...
در حقیقت با تغییر سبک زندگی، مردم بیشتر به ورزشهای سازمانیافته، باشگاههای بدنسازی و تمرینات تخصصی روی آوردهاند که گاهاً به دلیلل هزینه های بالا و حواشی مختلف چندان مورد استقبال همه قرار نمیگیرد. همچنین، تکنولوژی و فضای مجازی باعث شده که آگاهی از فواید ورزش افزایش یابد، اما در عین حال، سبک زندگی کمتحرک هم رایجتر شده است.
با این وجود باید اذعان کرد در حال حاضر تنها رقابت و رویکردی که کمی به شکل و شمایل ورزش محلات شباهت دارد، جام رمضان است که در اکثر شهرها و روستاهای کشور اجرا میشود.
جامهای ورزشی رمضان نهتنها فرصتی برای تقویت روحیهی همبستگی و دوستی میان ورزشکاران فراهم میکنند، بلکه به ترویج سبک زندگی سالم در کنار روزهداری کمک میکنند. این مسابقات، با ایجاد شور و نشاط در شبهای ماه مبارک، افراد را به فعالیتهای بدنی ترغیب کرده و فضایی پرانرژی برای تعامل اجتماعی و رقابت سالم ایجاد میکنند.
از مختصات جام های رمضان امکان حضور ورزشکاران با سطح پائین تر است که امکان شناسایی نخبگان را از دل همین ورزشکاران سطح پائین تر و غیر اسمی فراهم میسازد. در حقیقت، جامهای رمضان بستری مناسب برای کشف استعدادهای جدید و تقویت بنیه ورزشی شهرها و روستا ها به شمار میروند.
گردش مالی ناشی از خرید لوازم ورزشی، الصاق طرح و ها و لوگو های حامیان تیم ها، فروش تنقلات در ورزشگاه ها و عکسبرداری و فیلمبرداری از تیم ها از دیگر مزایای جام های رمضان است.
امید واریم با جدی گرفتن این جام ها و راه اندازی جام های مشابه نظیر جام های نوروز و تابستانه، شاهد اعتلای ورزش در محلات و به تبع آ ورزشی باشگاهی و ملی از یک سو و در سوی دیگر تزریق نشاط و تندرستی در جامعه باشیم.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |