سید عبدالله سید کتولی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایثار و شهادت در دامن خود انسانهایی را پرورش داده که علی رغم سن بسیار کم دارای خصوصیات و روحیات والا و متعالی هستند. داشتن همت بزرگ، برخورداری از روح بزرگ، عزت نفس و روحیهی قوی، بزرگواری و بزرگ منشی، زهدگرایی و عدم دلبستگی به دنیا و... از مهمترین خصوصیات انسانهای تربیت یافته در فرهنگ ایثار و شهادت است. تأمل و تدبر در چیستی شهادت، مبین آن است که از بین عوامل مختلف در شکل دهی به هویت جوانان ایرانی، نقش عوامل معنوی برتر از عواملی همچون سرزمین، زبان، تمدن، تاریخ و... است و از بین عوامل معنوی شهادت در اوج هویت دهی به شخصیت جوانان ایرانی قرار دارد. بنابراین هیچ عاملی مانند شهادت نمیتواند تأثیر گذار در هویت و شخصیت جوان ایرانی باشد. بی شک جوانانی که در جبهه سوریه به عنوان مستشار نظامی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند علاوه بر شجاعت و جسارت دارای بینش وسیع نیز بودند و به اهمیت ذاتی دفاع از مملکت و آرمان های اسلامی آشنایی داشتند.
انتقال این آرمان ها و شیوه تفکر و دروني کردن آن در نسل جديد، احتياج به برنامه های متعددی دارد و الگو پذیری از شهدای مدافع حرم یکی از این راهکار است. در واقع شناساندن روحیات و شیوه تفکر شهدای جوان مدافع حرم که در بزنگاه ها توانستند تصمیمات شجاعانه بگیرند، میتواند در پرورش نسل جدید در ابعاد گوناگون موثر باشد
از سویی تربیت اجتماعی از دیدگاه اسلام مستلزم آن است که فرد، جایگاه خود را در دامنهی سنتهای اجتماعی و در بستر فرهنگ و روابط اجتماعی بازیابد. اما سنتهای اجتماعی و فرهنگی، آمیزهای از راه و رسم و مفاهیم مختلف است که همه از اعتبار یکسان برخوردار نیستند، از این رو تربیت اجتماعی که بر اساس مشاهدات، تفکرات، واقعیت ها و اقدامات هم نسلان صورت پذیرد با تکیه بر پشتوانه سنت و فرهنگ میتواند در تربیت نسلی آگاه و هدفمند موثر باشد.
امید است مسئولان با برنامه ریزی زمینه انتشار زندگی نامه و تفکرات و شیوه تعاملات شهدای مدافع حرم به ویژه شهدای مدافع حرم جوان زمینه توسعه و گسترش تفکر عمیق اسلامی و آرمان های مذهبی و میهن پرستی را در جامعه نهادینه کنند و در پرورش نسلی که در مواجهه با انواع و اقسام تهدیدات رسانه ای دشمن قرار دارد، بکوشند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |