menusearch
nedayekatul.ir

ضرورت استفاده ازتمام ظرفیت های استان در معرفی جاذبه های گردشگری ساری

جستجو
۱۴۰۲/۱۱/۱۶ دوشنبه
(0)
(0)
ضرورت استفاده ازتمام ظرفیت های استان در معرفی جاذبه های گردشگری ساری
ضرورت استفاده ازتمام ظرفیت های استان در معرفی جاذبه های گردشگری ساری

 

در حاشیه جنگل های روح انگیز و همیشه سبز البرز و آبی بیکران دریا که جلوه ای بی بدیل از عظمت خداوندی و هنرنمایی طبیعت است، آمیزه هایی از هنر معماری و طبیعت چونان نگینی ارزشمند، توجه مسافران و گردشگران را به خود جلب می‌کنند. گردشگری در ساری شهری با 5 هزار سال قدمت و با چشم اندازهای ناز آلود به سوی طبیعت هزار رنگ جنگلهای رویایی، رویای گذران لحظاتی مانا و خاص را به واقعیت بدل می‌سازد.

در کتاب‌های تاریخی زمان احداث این شهر را به سال اول هجری‌ قمری نسبت داده‌اند. این شهر در زمان قاجار چند سال پایتخت بوده است. ساری با قرار گرفتن در بین کوهستان، جنگل و دریا آب‌و‌هوایی معتدل و مطلوب دارد.

امروزه گردشگری یکی از راهبردی ترین اقدامات در ایجاد تحول اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در جوامع توسعه یافته و در حال توسعه محسوب می‌شود. در واقع گردشگری به ویژه اگر با نگاه رعایت استانداردهای بین المللی همراه باشد، راهبردی اساسی و پایدار در جهت توسعه ماندگار محسوب می‌شود.

در بین پایتخت های ایران شهرستان ساری یکی از جذاب ترین شهرهای کشور است که مختصات گردشگری آن در تراز بالایی قرار دارد و اگر همه ظرفیت های گردشگری آن به نحو مطلوب و شایسته مورد بهره برداری قرار گیرند، توسعه پایدار و رسیدن به اهداف گردشگری در این شهر دور از ذهن نیست.

مسجد جامع شاه عباسی، بوستان ملل ساری، بازار سنتی ساری، حمام وزیری؛ یادگار دوران قاجار، برج رسکت، خانه رمدانی،  پناهگاه‌ حیات وحش دشت ناز، پناهگاه حیات وحش میانکاله، پارک جنگلی شهید زارع، سد شهید رجایی، تالاب حمیدآباد، دریاچه الندان، خانه کلبادی، میدان ساعت، تالاب سراندون و بالندون، تالابی با آب شیرین، عمارت فاضلی،  چشمه‌ های سورت،  دریاچه چورت، آبشار اوبن، چشمه ورگینه وا و .. بخشی از جاذبه های گردشگری ساری هستند که چشمان هر گردشگر ایرانی و خارجی را شیفته خود می‌سازند.

بی تردید ظرفیت های فراوان این شهر در حوزه های اقتصادی، گردشگری و زیربنایی، میزبانی ساری از گردشگران کشورهای اکو در سال ۲۰۲۲ را جلوه فراوانی می‌بخشد و می‌توان آن را زیربنای توسعه ماندگار در استان مازندران قلمداد کرد.

از سویی باید اذعان داشت تصویب ساری به عنوان میزبان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سال ۲۰۲۲ فرصت خوبی برای معرفی اکثر ظرفیت های استانی است و این بار مسئولیت مدیران و شهروندان را صد چندان می‌کند. استفاده از تمام ظرفیت های رسانه ای و تبلیغاتی استان در معرفی این رویداد و باتعریف آن برای شهروندان در قالب های گسترده می‌تواند به عنوان اصلی ترین گام این رویداد مهم تلقی شود. چرا که همراهی و همدلی شهروندان در چنین رویدادهای کلید اصلی موفقیت طرح محسوب می‌شود.

توجه به بازسازی و بهینه سازی مکان های اقامتی و سیستم حمل و نقل در توریسم دو اصل مهم و حیاتی محسوب می‌شوند. برنامه ریزی گسترده و جامعه در این خصوص نیز از ضروریات جذب و ماندگاری توریست است که امید است با استفاده از تجارب بزرگان و حتی استفاده از تجربیات سایر شهر ها بتوانیم میزبان خوب و شایسته ای برای این رویداد مهم ملی باشیم. 

کشورهای ترکیه، ایران و پاکستان به همراه سایر کشورها همچون ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، افغانستان و آذربایجان بعنوان یکی از بازارهای اصلی گردشگری فرهنگی و طبیعت گردی در جهان محسوب می‌شوند که تلاش برخی از این کشورها باعث درآمد مناسب از بازار بین المللی سفر شده است. فلذا استفاده از ظرفیت های سنتی در این رویداد می‌تواند زمینه ساز تحول اقتصادی و فرهنگی در منطقه شود.

پخت انواع نان، حلوا، شیرینی و غذاهای سنتی، بازی های بومی محلی، توریسم دریایی و جنگل، پوشش محلی مردم منطقه، روستاهای هدف گردشگری، موسیقی مازندرانی و ... از اصلی ترین برتری های این شهر در بحث گردشگری هستند که در کنار جاذبه های تاریخی و طبیعی اگر ساماندهی مناسبی در خصوص معرفی هر چه این صنایع و رخدادها صورت پذیرد، بدون شک ساری را می‌توان یکی از موفق ترین و جذاب ترین شهرهای گردشگری اکو معرفی کرد.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
بستن
دیگر باز نشو!