menusearch
nedayekatul.ir

جایگاه مشاوره و روان شناسی در تحکیم بنیان خانواده / به قلم سمیرا توکلی – روان شناس

جستجو
۱۴۰۴/۳/۲۰ سه شنبه
(0)
(0)
جایگاه مشاوره و روان شناسی در تحکیم بنیان خانواده / به قلم سمیرا توکلی – روان شناس
جایگاه مشاوره و روان شناسی در تحکیم بنیان خانواده /  به قلم سمیرا توکلی  – روان شناس

بالا بردن کیفیت رابطه زوجین و حفظ آن یکی از مسائل مهمی است که همواره کارشناسان بر توسعه و تقویت آن اتفاق نظر دارند و معتقدند باعث بهبود کیفیت زندگی نیز می‌شود. از بسیاری آسیب های اجتماعی نظیر طلاق، طلاق عاطفی، اعتیاد و گرایش به دخانیات و ... می‌کاهد. در روحیه فرزندان تاثیر مثبت دارد و مانع از سرخوردگی آنان می‌شود.

در این مسیر استفاده از نظرات اهالی فن، ریش سفیدان خانواده و محل، مشاوران و کارشناسان حوزه های روانشناختی و روان شناسی امری اجتناب ناپذیر است و نقش حیاتی در پایداری، رشد و کیفیت روابط ایفا میکند. این رویکرد از همان مراحل ابتدایی آشنایی و ازدواج، شناخت تفاوتهای فردی و الگوهای ارتباطی هر یک از طرفین، پایه و اساس یک رابطه سالم را بنا مینهد.

هر چند زوجین بعد از مدتی به نیاز های شخصی و عاطفی یکدیگر با مدیوم های متفاوت پی می‌برند اما علم روانشناسی به زوجین کمک میکند تا به درک عمیقتری از نیازها، خواستهها، ترسها و نقاط قوت و ضعف یکدیگر برسند و این درک تا پایان عمر همراه آنها بماند. این درک متقابل، زمینهساز همدلی و همدردی میشود و از بروز بسیاری از سوءتفاهمات و کژتابی های ذهنی جلوگیری میکند.

در طول سالهای زندگی مشترک، زوجین با چالشهای مختلفی روبرو میشوند؛ از مسائل اقتصادی، مالی و شغلی گرفته تا تربیت فرزندان و تغییرات فردی. در این دوران، آموختن مهارتهای روانشناختی مانند حل مسئله، مذاکره، مدیریت خشم و ابراز وجود مؤثر، به زوجین کمک میکند تا به شیوهای سازنده با این چالشها برخورد کنند و نگذارند در گرداب مشکلات و پیچ های زندگی عنان زندگی از دست شان خارج شود. مشاوره و علم روانشناسی همچنین به زوجین میآموزد که چگونه عشق و صمیمیت را در طول زمان حفظ و تقویت کنند، چگونه با یکدیگر ارتباط مؤثر برقرار کنند و چگونه در زمان بروز بحرانها، حامی و پشتیبان یکدیگر باشند و ظاهر زندگی دیرگان بر باطن زندگی آنها تاثیر نگذارد. بدون درک اصول روانشناختی، زوجین ممکن است در دام الگوهای مخرب ارتباطی گرفتار شوند، احساس نارضایتی کنند و حتی کار به جدایی یا در خوشبینانه ترین به طلاق عاطفی برسند.

در مجموع می‌توان اظهار کرد علوم اجتماعی به ویژه روانشناسی و مشاوره نه تنها به عنوان یک ابزار برای حل مشکلات عمل میکنند، بلکه به عنوان یک نقشه راه برای ساختن یک زندگی مشترک پرمعنا، پویا و سرشار از رضایت خاطر برای هر دو طرف نقشی ویژه ایفا کرده و خانواده ها را در مسیر تکامل و بهبود کیفیت زندگی راهنمایی می‌کنند.

 

 

راه های ارتباطی:

 

وب سایت


اینستاگرام

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
بستن
دیگر باز نشو!