menusearch
nedayekatul.ir

کمبود زیر ساخت های گردشگری علی‌آباد کتول

جستجو
۱۴۰۱/۱/۵ جمعه
(0)
(0)
کمبود زیر ساخت های گردشگری علی‌آباد کتول
کمبود زیر ساخت های گردشگری علی‌آباد کتول

محمد دیلم کتولی در یادداشتی نوشت: شهرستان علی‌آباد کتول با وجود دارا بودن توانمندی های صنعت گردشگری تبدیل به یکی از مراکز قابل توجه توریستی شمال کشور شده است.
نمایش توانندی های شهرستان در《 مجموعه تلویزیونی پایتخت 》و پخش مستند های مختلف از آبشار کبودوال، سد گلستان، امامزاده ها و سایر جذابیت های گردشگری و نیز معرفی شهرستان از طریق سایرمسافران و... باعث شناخت هرچه بیشتر مردم کشور و هجوم مسافران به شهرستان شده است.
آمار و اطلاعات مربوطه نشان می‌دهد نوروز ۱۴۰۱ پس از اُفت تلفات بیماری کرونا و آزاد شدن مسافرت ها، ورودی مسافران به شهرستان افزایش چشمگیری داشته است.
اما متأسفانه شهرستان علی‌آبادکتول به لحاظ زیرساخت‌های گردشگری در بدترین شرایط است و امکانات شهرستان به هیچ وجه پاسخگوی مسافرین و گردشگران محترم نیست.
وقتی صحبت در مورد زیر ساخت‌های صنعت گردشگری می‌شود این موارد در دو بخش (زیر ساخت های سخت ) و ( زیرساخت‌های نرم ) قابل بررسی هستند که در این مجال فقط فهرست آنان ارائه و تحلیل اسنادی _ آماری آنرا با وقت دیگری موکول می‌کنم.
زیر ساختهای سخت عبارتند از:
_ مراکز اقامتی و پذیرایی
_ راه‌های حمل‌ و نقل
_ دسترسی فیزیکی به جاذبه توریستی
_ دسترسی به آب لوله کشی
_ برخورداری از شبکه برق
_ برخورداری از گاز یا سایر فرآورده‌های نفتی _ وجود سیستم دفع زباله و فاضلاب
_ فضا‌های سبز و...
باتوجه به این که زیرساخت‌ها در درآمد به طور گسترده‌ای در سراسر جامعه پخش گردیده و عامل مهمی در توزیع متوازن درآمد در جامعه می‌شود، با گسترش صنعت گردشگری علاوه بر بهبود استانداردهای اقتصادی در مناطق گردشگری، استانداردهای فرهنگی آنان نیز بهبود قابل توجهی خواهد یافت.

زیر ساخت‌های نرم عبارتند از:
_ اطلاع رسانی و تبلیغات( سطح ملی و بین‌المللی)
_ مدیریت مناسب بخش‌های صنعت گردشگری
_ وجود امنیت برای مردم و گردشگران _آموزش و فرهنگ‌سازی مردم جامعه
_ بهداشت و گردشگری الکترونیک
هر کدام از این موارد، شاخص‌هایی هستند که می‌توانند روند دستیابی به نقطه ایده آل عایده مندی از صنعت گردشگری را بهبود بخشند وبر ترجیحات وانگیزه های گردشگران بر ورود به منطقه‌ای تاثیرگذار باشند.

سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با توجه به ماهیت اقتصادی خود دغدغه‌ و علاقه‌ای برای قوت بخشیدن به زیر ساخت‌های نرم گردشگری جامعه ندارند در حالی که برای دستیابی به آنچه توسعه گردشگری نامیده می‌شود توجه به زیر ساخت‌های نرم که عمدتاً از مسائل فرهنگی نشات می‌گیرد همانقدر مهم است که زیرساخت‌های سخت موردتوجه است.
در حقیقت توسعه همزمان این دو زیر ساخت به مشابه دو بال پرنده برای پرواز است.علاوه بر بی‌میلی بخش خصوصی برای تقویت این نوع زیر ساخت‌ها،عدم وجود ابزار مناسب نقش آفرینی نیزمزید علت گشته تا باعث عدم توازن زیرساخت‌های مورد نیاز گردد.

نگارنده معتقد است که برای جذب گردشگر نبایدمنتظر تکمیل زیرساخت‌های گردشگری بود، بلکه باید تکمیل زیرساخت‌های گردشگری و همچنین تبلیغ گسترده و هدفمند برای جذب گردشگر برای شهرستان علی‌آبادکتول را به طور همزمان انجام دهیم.
اینکه برای جذب گردشگر، حتما ابتدا باید زیرساخت‌های گردشگری را تکمیل کنیم، تصور غلطی است، زیرا می‌توان همزمان هم به توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز صنعت گردشگری پرداخت و از قافله سودآوری از این صنعت سودآور، در رقابت با سایر شهرهای استان های شمالی عقب نمانیم.
باید با تبلیغات گسترده بتوانیم از ظرفیت‌های فعلی گردشگری در شهرستان، بهترین بهره‌ برداری را داشت و در عین حال با سرعت و دقت به فکر تکمیل آنها بود.
باید با عزم بیشتری برای تحقق اهداف سند چشم انداز توسعه در صنعت گردشگری شهرستان تلاش کنیم، زیرا دسترسی به اهداف این سند در حوزه گردشگری با توجه به فقدان زیرساخت‌ها و بودجه و امکانات موجود، فرآیند ساده ای نیست.
به طور مثال، جذب تعداد زیادی گردشگر که باید محقق شود، با توجه به وضعیت بودجه‌ ها و امکانات شهرستان، امر راحتی نیست و تحقق این هدف، صرفا با برنامه‌ریزی دقیق و علمی و همچنین همکاری بین بخشی سازمان‌های مختلف، میسر خواهد بود.
باید کاری کرد که شهری که توان پذیرش محدودی خانوار مسافر را ندارد و زیر ساخت های سرویس دادن به مقدار محدودی خانوار مسافر نوروزی را ندارد وخجالت مهمانان را میزبانان آنها در ایام پیک مسافرت می‌کشند با توسعه توانمندی های لازم به شرایط ایده آل خودش برسد
ظرفیت‌های فعلی آماده شده شهرستان ( بنابر اظهارات فرماندار محترم ) در تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ دو هتل، دو مسافرخانه ،مراکز بومگردی،خانه های مسافر و مدارس و طبق گزارش(گردشگری شهرستان) بالغ بر ۲۰۰۰ بیتوته تعدادی مدرسه هم از قبل برای مسافرین آماده شده، که به هیچ وجه پاسخگوی مسافرین محترم نیست.
امید است برنامه ریزی ها برای توسعه زیرساختهای سخت و نرم گردشگری شهرستان علی‌آبادکتول ؛ در برنامه ریزی های آینده قرار گرفته و این《 قم کوچولو 》 شخصیت و جایگاه گردشگری خود را همانند شخصیت و جایگاه فرهنگی _ اجتماعی و تاریخی خود پیدا و بازیابی نماید.

 


                                                                                                                                   

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
بستن
دیگر باز نشو!