تربیت تمام ساحتی زمینه سازی برای فهم مشترک در خصوص ساحت های ششگانه تربیتی برای خانواده ها ضرورتی اجتناب ناپذیر است. بی شک خانواده به عنوان نهادی مقدس و بی بدیل نخستین،مهمترین و اصلی ترین پرورشگاه و آموزشگاه فرد محسوب میشود و یکی از نهادهای آموزش و پرورش عمده در جامعه است. بنابرین بیان هرگونه سخن و اندیشه ای درباره تربیت کودکان و نوجوانان و داشتن هرگونه انتظاری از آنان بی توجه به نقش حیاتی خانواده، سخن و اندیشه ای نادرست قلمداد میشود و انتظاری عبث و بیهوده است. عرصه تعلیم و تربیت از مهمترین زیرساخت های تعالی همه جانبه کشور و ابزار جدی برای ارتقای سرمایه انسانی شایسته کشور در عرصه های مختلف است.
تعلیم و تربیت دارای کارکردهای مختلفی از جمله علمی،اقتصادی، فرهنگی،اجتماعی و ... است. تاریخ به ما آموخته است که تواناترین جوامع، آنهایی بوده اند که خانواده در آنها قویترین بنیاد و سازمان را داشته است. تعلیم و تربیت از مهمترین ارکان هر نظام اجتماعی است که هر جامعه ای با توجه به عقاید و اهداف سیاسی و اجتماعی خود اصول و راهبردهایی برای آن تعریف میکند و خانواده به عنوان اولین نهاد آموزشی که در مسیر تربیت نقشی سترگ دارد در تحقق این اهداف همواره یاری دهنده سایر نهادهای تربیتی است. برنامه تعلیم و تربیت کشور ما و اصول و چهارچوب آن در برنامه درس ملی و سند تحول بنیادین تعریف شده است.
به منظور اهمیت این موضوع و تاثیر آن سعی شده است تا ساحت های ششگانه تربیت این سند را مورد بررسی قرار دهیم.
ساحت های شش گانه سند تحول بنیادین عبارتند از :
۱- تعلیم و تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی
۲-تعلیم و تربیت سیاسی و اجتماعی
۳- تعلیم و تربیت زیستی و بدنی
۴- تعلیم و تربیت زیبایی شناختی و هنری
۵-تعلیم و تربیت اقتصادی و حرفه ای
۶- تعلیم و تربیت علمی و فناورانه
با توجه به اینکه ۷۵ درصد یادگیری دانش آموزان از طریق دیدن صورت میگیرد و از آنجایی که بهترین الگوهای دانش آموزان اولیا(پدر و مادر) و مربیان(آموزگاران) محسوب میشوند پس لازم است که فهم مشترکی از ساحت های ششگانه تعلیم و تربیت بین اولیا و مربیان وجود داشته باشد تا دانش آموزان دچار سردرگمی نشوند. اولیا باید بدانند که معلمان در مدارس فعالیت هایی را طراحی و اجرا میکنند که دانش آموزان تمام ساحتی (بر اساس ساحت های ششگانه سند تحول بنیادین) و در تراز جمهوری اسلامی تربیت کنند.
در پایان انتظار آموزش و پرورش از اولیا دانش آموزان (به خصوص اولیا دوره ابتدایی) این است که در جلسات طرح فراگیر ماهانه که توسط آموزگاران برگزار میشود حضور فعال داشته باشند تا متولیان آموزش و خانواده ها به فهم مشترکی از اهداف دوره ابتدایی برسند و آینده سازان نظام مقدس جمهوری اسلامی به شایستگی تربیت شوند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |