از آنجائیکه معیشت مردم در سال های اخیر با چالش های جدی مواجه شده است و اثرات این چالش به وضوح در سفره مردم و سبد معیشت خانوار دیده میشودضرورت بازتعریف منابع درآمدی شهروندان ما اجتنابناپذیر است. نامگذاری سال های اخیر با رویکرد اقتصادی توسط مقام معظم رهبری نیز ماحصل آگاهی و نگرانی ایشان نسبت به اوضاع معیشتی مردم است.
بی تردید تلاش های دولت ها و حاکمیت برای ارتقاء سطح معیشت، کاهش سطح بیکاری و افزایش درامد خانوار ها توام با فراز و نشیبهای متعددی بوده و مسلما حل مشکلات اقتصادی در کوتاه مدت میسر نیست. چرا که عوامل متعددی در عدم گشایش های اقتصادی موثرند که برخی از آنها متاثر از رفتارهای دولت های گذشته است و در مجموع باید اذعان داشت، ایجاد ساختارهای منظم اقتصادی نیاز به زمان و پذیرش مولفه های اقتصادی گوناگون است. با این وجود امکان افزایش سرانه درآمدی در برخی از استان ها و شهر ها به نسبت سایر مناطق کشور، بیشتر است.
به عنوان مثال در حالت عادی درآمد شهروندان استان هایی که دارای زیرساخت های کشاورزی، دامپروی یا گردشگری دارند نسبت به شهروندان مناطق کویر نشین بیشتر است. حتی گاهی اوقات نوع محصولاتی که در یک منطقه خاص کشت میشوند، باعث افزایش چشمگیر درآمد کشاورزان میشود که نمونه آن را در استان کرمان در رابطه با کشت محصول پسته شاهد هستیم. این بدان معناست که شناسایی ظرفیت های اقتصادی یک منطقه و بهره مندی کارشناسی شده از این ظرفیت ها منجر به افزایش سرانه درآمدی اهالی آن منطقه خواهد شد و با برنامه ریزی های بومی و منطقه ای تا حد زیادی میتوان از آسیب های اقتصادی کاست. شهرستان علی آباد کتول نیز یکی از مناطقی است که زیرساختهای افزایش سطح درآمد شهروندان و کاهش سطح بیکاری را دارد.
علی آباد کتول شهری مرزی یا در منطقه خشک و بیابانی کشور نیست که نیازمند ایجاد زیرساخت های ابتدایی و اولیه باشد. علیآباد کتول بهطور میانگین معتدلترین آب و هوای شهر در استان را دارد و یکی از معتدلترین شهرهای کشور است. به دلیل قرار گرفتن این شهر در منطقه پست و کم ارتفاع و قرار گرفتن در کنار چند تپه، جنگل و دو دهنه کوهستانی، دارای آب و هوا و ظرفیت تفریحی منحصربهفرد است. آبشارکبودوال، بلندترین آبشار تمام خزه جهان و تنها آبشار خزهای ایران نیز بهمراه چشمه سارها و رودخانه های مختلف در این شهر قرار دارد.
این شهر یکی از بزرگترین ذخیره گاههای چوب سرخدار در جهان است. زمین های حاصلخیز، قرار گرفتن در مسیر بین المللی مازندران – خراسان، وجود روخانه ها و ییلاقات متعدد و ... بخشی از مولفه های اقتصادی این شهر است که هر کدام به نوعی قابلیت ایجاد تحول در منطقه را دارا هستند.
در حقیقت با وجود ظرفیت های متعدد کشاورزی، دامپروری، هنری ( موسیقی و صنایع دستی)، ورزشی، میراثی( تنوع اقوام) انتظار میرود که حداقل جوان جویای کار در شهر وجود نداشته باشد و سطح درآمدی مردم قابل قبول و چشمگیر باشد. در چنین شرایطی باز تعریف ظرفیت ها و شناسایی ظرفیت های جدید از موقعیت های فعلی شهرستان، تنها راه رسیدن به درآمد پایدار شهروندان است. این باز تعریف و باز مهندسی قطعاً باید توسط مشاوران، کارشناسان و خبرگان حوزه های کشاورزی، اقتصادی، صنعتی، آموزشی، صنایع دستی، گردشگری و ... صورت پذیرد که سال ها در امر مشاوره و مدیریت فعالیت دارند و نگاه علمی فارغ از سیاست، قومیت، مذهب و ... به مقولات فوق الذکر دارند.
استفاده از مشاوران در دنیا به ویژه مشاوره در مدیریت از جمله رفتارهای مدیریتی است که مورد توجه بسیاری از مدیران قرار گرفته است و این مدیران در حوزه های مختلف که هیچ تخصصی در آن امور ندارند، به توصیه های مشاوران گوش میسپارند. بهره گیری از متخصصان و مشاوران به شکل رسمی در دنیا بیش از یک قرن سابقه دارد و تقریباً اکثر مدیران برجسته دنیا از وجود مشاوران توانمند بهره گیری مینمایند. اینکه یک مدیر در برخی امور دارای تخصص و تجربه نباشد امری بدیهیست ولی اگر مدیری ادعای تخصص در همه امور داشته باشد و خود را بی نیاز از مشورت با اهل فن و دانایان بپندارد، قطعاً حوزه مدیریتش با چالش هایی مواجه خواهد شد. استفاده از توان فکری و دانش مشاوران حوزه های مختلف، یکی از رموز پیشرفت و توسعه پایدار است. چرا که تفاوت در نوع و زاویه نگاه تخصصی به مقولات است و آینده در اختیار کسانی است که تنها از زاویه دید خود به مسائل نمینگرند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |