menusearch
nedayekatul.ir

در گفتگو با «مظاهر اسماعیلی» رئیس اداره ورزش و جوانان علی آباد کتول بررسی شد: اثرات متقابل ورزش و اقتصاد بر توسعه پایدار جامعه

جستجو
۱۴۰۲/۶/۵ یکشنبه
(0)
(0)
در گفتگو با «مظاهر اسماعیلی» رئیس اداره ورزش و جوانان علی آباد کتول بررسی شد: اثرات متقابل ورزش و اقتصاد بر توسعه پایدار جامعه
در گفتگو با «مظاهر اسماعیلی» رئیس اداره ورزش و جوانان علی آباد کتول بررسی شد: اثرات متقابل ورزش و اقتصاد بر توسعه پایدار جامعه

گلستان: وحید حاج سعیدی: امروزه اقتصاد در بسیاری از مقولات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، آموزشی، دینی، ورزشی و ... جایگاه قابل توجهی پیدا کرده است و بسیاری از کارشناسان ایجاد فرصت های شغلی جدید و رسیدن به توسعه و درآمد پایدار را ماحصل، نفوذ اقتصاد در مقولات مختلف می‌دانند. یک از مقولاتی که ارتباط دو سویه آن با اقتصاد منجر به تحولات گسترده شده است، ورزش است.

ارزيابي مسائل و الگوهاي تخصيص بهينه منابع در سه بخش عملکرد ورزش، توليدات محصولات ورزشی و توسعه ورزش در کشورهای پیشرفته و حتی در حال توسعه بیانگر این نکته است که ورزش خود به تنهایی قادر به ایجاد تحولات گسترده در اقتصاد و بالابردن درآمد ناخالص ملی کشور هاست تا جایی که از آن به عنوان یک صنعت پرسود نام برده می‌شود.

در حقیقت در دنیای کنونی ورزش دیگر یک تفریح و سرگرمی نیست و صنعتی پرسود است که توانایی بالایی در جذب سرمایه های پایدار دارد و بسیاری از کشورها برای توسعه اقتصاد از طریق ورزش برنامه ریزی های گسترده ای را آغاز کرده اند.

مظاهر اسماعیلی رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان علی آباد کتول در این خصوص معتقد است: ورزش به عنوان یک صنعت پردرآمد به طور مستقیم و غیرمستقیم در توسعه اقتصادی کشورهای پیشرفته نقش مهمی دارد. وجود نگرش مثبت در جوامع پیشرفته نسبت به ورزش، سبب سرمایه گذاری در امر ورزش به منظور بالا بردن سطح سلامت و تندرستی و تأثیر بر افزایش سطح بهره وری در تولید گشته و همین امر سبب شده که رفته رفته بیشتر کشورهایی که قبلاً توجه آنچنانی به آن نشان نمی‌دادند سهمی رو به افزایش، برای سرمایه گذاری در امور ورزشی قائل شوند.

این کارشناس امور ورزشی، جذابیت ها و قابلیت های فراوان ورزش را از عوامل توسعه اقتصاد می‌داند و بر این باور است: جذابیت در ورزش و تنوع و تعدد رشته های ورزشی در اقلیم های متفاوت باعث شده تا سرمایه گذاری مستقیم در امر ورزش( ساخت سالن ها، تجهیزات و ادوات ورزشی) و سرمایه گذاری های غیر مستقیم ( هتل و مکان های پذیرایی در راستای برگزاری مسابقات) همواره طرفدار داشته باشد. به عنوان مثال در کشورهایی مانند کره و ژاپن «علی‌رغم آن که تا قبل از برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۰۲ با رکود نسبی اقتصادی و کاهش درآمدهای ملی مواجه شده بودند برای هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن این دوره مسابقات حدود ۱۰ میلیارد دلار(حدود نیمی از درآمد آن سال ایران) برای احداث و نوسازی ورزشگاه‌ها، جاده‌ها، پل‌ها، هتل‌ها، مراکز تفریحی، اقامتی، توریستی و تأمین امنیت هزینه کردند.» در عوض با برگزاری این مسابقات رکود نسبی حاکم بر اقتصاد ژاپن و کره از بین رفت و رونق اقتصادی دوباره به این کشورها بازگشت و طبق برآورد دولت کره جنوبی سود حاصل از برگزاری این مسابقات در این کشور از شروع تا پایان برگزاری مسابقات از ورود تماشاگران و توریست‌های طرفدار فوتبال تا فروش کالاها و غیره، بالغ بر بیست میلیارد دلار(بیش از درآمد کشور ایران در آن سال) برای کشور کره جنوبی سود دربرداشته است.

وی همچنین به نقش دوسویه اقتصاد و ورزش اشاره کرد و بیان داشت: کاهش آسیب های اجتماعی و تقویت سلامتی جسمی در جامعه، ماحصل سرمایه گذاری های اقتصادی در ورزش باعث می‌شود، دغدغه دولت ها برای درمان افراد و ساخت مراکز درمانی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ساخت زندان و ... برطرف شود. به بیان دیگر رشد اقتصادی ناشی از تأثیرات آن در روح و جسم نیروی کار و ایجاد امنیت در اثر جلوگیری از روی آوری جوانان به رفتارهای خلاف، از دیگر ابعاد مهمی است که موجب توجه بیشتر فعالان اقتصادی به مقوله ورزش شده است. این تعامل دوسویه ورزش و اقتصاد از مهمترین فاکتورهایی است که برنامه ریزان را متقاعد می‌سازد نگاه اقتصادی دوگانه ای به ورزش داشته باشند چرا که تعامل این دو مقوله می‌تواند موجب ارتباط و عملکرد مثبت صنایع مختلف در اقتصاد یک کشور شود.

اسماعیلی همچنین به ارزآوری بازیکنانی اشاره کرد که در سال های اخیر در کشورهای دیگر خوش درخشیدند و در این خصوص گفت: صادرات بازیکنان توانمند به سایر کشور ها در دنیا امروز به یک صنعت پرسود تبدیل شده است و بسیاری از کشورها در این خصوص برنامه های مدت داری را تدوین کرده اند. نمونه این بازیکنان را در استان خودمان هم داریم که سردار آزمون، احمد نوراللهی و حتی فاطمه مزیدی( اولین لژیونر فوتبال زن گلستان) از جمله این بازیکنان هستند.

رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان علی آباد کتول در ادامه به ضرورت حمایت واحد صنعتی و بنگاه ها از ورزش در شهرستان ها و استان ها اشاره کرد و اظهار داشت: توسعه ورزش در یک شهر یا استان به معنی معرفی حوزه سرزمینی آن منطقه است و همین تبلیغات غیر مستقیم در توسعه کسب و کار سایر مشاغل هم تاثیر دارد. فلذا جا دارد بخش خصوصی و واحدهای تولیدی صنعتی نیز در حمایت از ورزشکاران منطقه خود بکوشند و زمینه توسعه و پیشرفت اقتصادی، فرهنگی ورزشی را رقم بزنند.

وی در پایان اقتصاد را نیروی پیشران ورزش دانست و افزود: ورزش در دنیا امروز ابزاری برای صلح و دوستی، انتقال تفکرات صحیح فرهنگی و ارزش های انسانی است و باید اذعان داشت که اقتصاد موتور محرک این ساختار است و آن را پیش می‌برد. ورزش از طریق ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم، صادرات کالا و خدمات ورزشی، رونق گردشگری و توسعه بازارهای محلی، تبلیغات، انتشارات و حق پخش تلویزیونی، ایجاد تاسیسات و زیرساخت ها و افزایش رفاه عمومی و سرمایه اجتماعی و انسانی در جامعه، می‌تواند در اقتصاد کشورها نقش اساسی را داشته باشد.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
بستن
دیگر باز نشو!