افزایش تبلیغات گسترده تورهای طبیعت گردی در فضای مجازی همراه با تصاویر اختلاط زن و مرد، ضرورت برخورد جدی با گردانندگان این دست تورها را بیش از پیش نمایان کرده است. تور هایی که بصورت کاملاً آزاد در فضای مجازی با عناوینی چون «یک روز شاد و مفرح»، «تور شاد و به یاد ماندنی»، « تور دانشجویی یک روزه» و ... اقدام به عضو گیری نموده و به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه در راستای تخریب فرهنگ و ارزش های اخلاقی فعالیت میکنند.
برگ برنده و شاه کلید این تور ها در جذب مخاطب و عضو گیری، اشاعه روابط خارج از عرف و شرع و قبح شکنی است که با انتشار نمایش تصاویر و کلیپ های این هنجار شکنی در تبلیغات این تورهای گردشگری، همراه است.
به نظر میرسد عده ای از این طریق درصدد هستند تا برای رسیدن به مقاصد اقتصادی و غیر اقتصادی خود، فرهنگ ولنگاری و بی بندوباری را در میان جوانان گسترش داده و با قبح شکنی آشکار، روابط خارج از عرف و شرع را عادی سازی کنند.
البته این همه داستان نیست و به دلیل عدم رعایت شئونات اسلامی و اخلاقی از سوی عده ای از گردشگران که عمدتاً به وسیله ی تور های گردشگری عازم مناطق تفریحی میشوند، لذت بهره مندی از طبیعت به کام دیگر مسافرین و میهمانان طبیعت که به صورت خانوادگی و به منظور طبیعت گردی و برخورداری از تفریحات سالم عازم این مناطق میشوند تلخ میشود؛ چرا که عدم نظارت کافی بر عملکرد تور های گردشگری و مناطق تفریحی و پر تردد برون شهری موجب گشته تا آژانس های مسافرتی که تعدادی از آنان حتی فاقد مجوز های لازم از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میباشند، بدون رعایت قوانین و مقررات و به قصد سودجویی به برگزاری تور های مسافرتی و جابه جایی افرادی اقدام کنند که غالباً به صورت گروه های مختلط و مجرد به مناطق توریستی اعزام میشوند
.
حال سوال اینجاست که در جامعه ی اسلامی چرا تفرجگاه ها و اماکن عمومی خارج از شهر ها باید به مکانی امن و جولانگاهی آشکار برای بی اخلاقی و ترویج ولنگاری گروهی از جوانان تبدیل شود؟ آیا قوانین شرعی و مدنی کشور تنها به حوزه ی داخلی شهرها محدود میشوند و مناطق جنگلی، کوهستانی و اماکن توریستی از این قاعده مستثنی هستند؟ به همین منظور با سرهنگ تازیکه فرماندهی انتظامی علی آباد کتول همکلام شدیم و نظر ایشان را در خصوص این قبیل تورهای مختلط جویا شدیم:
سرهنگ تازیکه فرماندهی انتظامی علی آباد کتول در خصوص برگزاری تورهای مختلط در مناطق گردشگری این شهرستان گفت: شهرستان علی آباد کتول یکی از شهرستان های مذهبی و شهید پرور استان گلستان است که جاذبه های گردشگری متنوع این در نقاط مختلف همواره مورد توجه گردشگران داخلی بوده است. اما اخیراً مشاهده شده عده ای از سایر استان ها بدون رعایت ضوابط و شئونات اخلاقی اقدام به برگزاری تور های مختلط در مناطق گردشگری این شهرستان به ویژه منطقه گردشگری کبودوال و نواحی کوهستانی این شهرستان میکنند که به هیچ عنوان مورد تائید پلیس نیست و با هنجارشکنان برخورد قاطع صورت میگیرد.
تازیکه در خصوص ضرورت رعایت شئونات اخلاقی در مناطق گردشگری گفت: عده ای بر این باورند که رعایت قوانین تنها مختص شهر است و نیازی به رعایت اخلاق و اصول اخلاقی در مناطق جنگلی و کوهستانی نیست. این افراد که عمدتاً به صورت گروهی اقدام به قبح شکنی و رفتارهای خارج از عرف و شرع دارند، محیط را برای خانواده هایی که سعی دارند از تفرج گاه ها استفاده کنند، ناامن کرده اند و پلیس در قبال این بی قانونی کوتاه نخواهد آمد. دستگیری تعدادی از شرکت کنندگان در این تور ها در هفته های اخیر در همین راستا بوده و به گردانندگان این دست تور های هنجارشکنانه هشدار میدهیم، این شهرستان تحمل بی قانونی و رفتار خارج از عرف را ندارد و با هنجار شکنان برخورد قانونی قاطع میشود.
فرماندهی انتظامی علی آباد کتول، با تاکید بر لزوم برخورد پلیس با تورهای گردشگری مختلط، غیر مطمئن و بدون مجوز در قالب تیمهای گردشگری، کوهنوردی، آفرودی و اردوهای مختلط گفت: تامین امنیت گردشگران و مسافران و همچنین حراست از مبانی اعتقادی و فرهنگ غنی ایران اسلامی از اولویتهای نیروی انتظامی است. در حقیقت رعایت اخلاق و امنیت دو اولویت توسعه گردشگری است و قطعا بدون وجود امنیت کامل مسافران یا بیتوجهی به اخلاقیات و قوانین و مقررات، به توسعه گردشگری نیز نخواهیم رسید. فلذا به شهروندان و گردشگرانی که قصد سفر به مناطق گردشگری این شهرستان را دارند توصیه میشود، ضمن رعایت اصول اخلاقی و شئونات اسلامی، حقوق شهروندی را زیر پا نگذارند و تنها برای مقاصد گردشگری و تفریحی به این منطقه سفر کنند.
مصاحبه و گفتگو: وحید حاج سعیدی
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |